POP

Popmuziek is eigenlijk gewoon een verzamelnaam voor alle muziek die sinds de 60er jaren in de mode gekomen is. Alle muziek die de grote massa aansprak. Muziek die goed verkocht, kijk hierbij naar de top40 en dergelijke. Popmuziek bestaat uit veel verschillende soorten stijlen. Enkele daarvan zijn rock, trance, soul, hiphop en r&b. Niet elke muziek die in de top40 staat wordt vandaag te dag als pop beschouwd.

Popmuziek laat zich best lastig duiden. Het is populaire muziek, da’s zeker, maar ook de veel minder populaire popmuziek draagt de kenmerken ervan in zich en klinkt als popmuziek. Dus wat is het dan wat popmuziek als popmuziek doet klinken?

Popmuziek kenmerkt een liedvorm van slechts een paar minuten waarin coupletten en refreinen de basis vormen. Het refrein moet makkelijk in het gehoor liggen, een meezing karakter hebben, en moet op herhaling ten gehore worden gebracht.

Bekende pop bands

U2
Dire Straits
Steve Miller Band
Genesis
Simple Minds
ABBA
Fleetwood Mac
Toto
De Dijk
Bon Jovi

On The road again

In On The Road Again hoor je elke week een scala aan indie, blues, rock, americana en pop stijlen van de vorige eeuw tot nu.